“De grootste familie” op het Lenteconcert

Na twee jaren zonder Lenteconcert, was het eindelijk zover. De Koolkerkse sporthal werd omgebouwd tot een concertzaal en op zaterdagavond 30 april kon de opmerkzame voorbijganger de zoete klanken van ons geliefde orkest horen. Rond acht uur die avond zat de zaal volledig vol en kon het spektakel beginnen. (Lees verder onder de foto’s)

Het concert opende met de statige concertmars Arnhem, onmiddelijk gevolgd door het epische The Legend of the Maracaibo van José Alberto Pina. Na een kort (en gesmaakt!) intermezzo door een duo trompetleerlingen, leidde Christel Verstraete ons verder kundig door het programma van het concert toen ze Nothing’s Gonna Change My Love For You aankondigde, met broer en zus Dirk en Dorine Monte als solisten op klarinet en saxofoon. Daarna volgden nog het joodse Dance of the Chabad Chassidim en een medley van de overbekende hits uit The Lion King (arr. J. Higgins).

Een blik in de toekomst

Wetenschappers zijn het erover eens: in de toekomst kijken kan niet. Maar toch hebben we het gedaan. Doorheen het hele concert waren de jonge muzikanten van het jeugdmuziekonderwijs een rode draad. In de eerste helft van het optreden kwamen verschillenden van hen in actie op het podium! Jonge muzikantjes, veel van hen zonder eerdere podiumervaring, brachten het beste van zichzelf als zangers, trommelaars of trompettist. Menig ouder in het publiek aarzelde niet om het historische moment vast te leggen op de gevoelige plaat.

We kregen ook een gloednieuwe promovideo te zien voor het jeugdmuziekonderwijs van de harmonie die ons vertelde wat het is en waarom je niet moet aarzelen om je in te schrijven. Van de muzikanten op het podium genoot zeker de helft (een deel van) zijn of haar muziekopleiding bij de harmonie, bij de drumband is dat zelfs de overgrote meerderheid. Veel doorgroeimogelijkheden dus! Ongetwijfeld hebben we die avond het debuut meegemaakt van enkele toekomstige steunpilaren van het orkest. (Lees verder onder de video)

Tromgeroffel

Na de pauze trad de drumband aan op het podium met een gevarieerde selectie kwalitatieve nummers van De Mars, van Heistse componist Laurent Hinoul (aanwezig in de zaal), over Drumfantasy tot het zwoele Bongo De Janeiro. Er was voor iedereen wat wils. De drumband maakte instructeur Koen opnieuw heel trots met een afgewerkt geheel. (Lees verder onder de foto’s)

De drumband bleef nog even in de buurt voor de uitgestelde wereldpremière van de jubileummars Vermaak na Arbeid geschreven door hoornist Michiel Van Mulders voor het 65-jarig bestaan van de harmonie in 2020. De volgende nummers waren de vier sprankelende miniaturen van Gulliver’s Travels (Bert Appermont) en het swingende Soul Bossa Nova met de zeehondachtige cuica en verschillende solisten in het orkest. Het concert sloot af met Chanson d’Amour, gezongen door onze eigenste Jean-Pierre. (Lees verder onder de video)

Onze voorzitter, Geert, sprak alle aanwezigen toe en bedankte tal van mensen die een instrumentele rol speelden in de organisatie van het concert. Daarna was er nog tijd voor een bisnummer (Les Humphries in Concert), een drankje en veel fijne gesprekken achteraf. We zien jullie terug op ons volgende concert op 22 mei op de Burg in Brugge.

We zijn één grote familie, de grootste van Koolkerke!

Voorzitter Geert Van Mulders