September: de zon en het hart

September is voor de harmonie traditioneel een goedgevulde maand en dat was dit jaar niet anders.

We begonnen met de langverwachte reuzenstoet op een zonnige 4 september. Het was lang geleden dat er nog reuzen door de straten van Brugge liepen en nu waren het er meteen een twintigtal. En de reuzen kwamen niet alleen, want de stoet werd begeleid door de harmonie- en fanfareorkesten van Jabbeke, Koolkerke en Aartrijke. De gelegenheid van deze ongewone samenkomst was de doop van de nieuwe Koolkerkse reuzin, Calle Bezems.

De doop gebeurde op het einde van de stoet op de Burg. Voor een groot publiek speelden de verzamelde orkesten het nieuwe reuzenlied Calle de Reus, zangeres Céline Claeys zong samen met het publiek de tekst erbij. Die is van de hand van onze voorzitter, Geert Van Mulders. De reus werd gedoopt door pastoor Carmino Bohez en ingeschreven in het bevolkingsregister door schepen Jasper Pillen. De ceremonie eindigde met het Brugse volkslied, ‘k en Brugge in mien Erte in een bewerking van Rik Van Mullem en gezongen door de enige echte Benny Scott.

Lees verder onder de video

In het begin kan je een deel van het Reuzenlied horen!

Een week later was onze harmonie opnieuw te gast in het hart van de stad. Dit keer concerteerden we op de markt voor een internationaal publiek. Altijd een plezier! Daarna was er nog de ledenbarbecue voor de muzikanten, met op het einde een ijsje uit een echte ijskar.

Lees verder onder de foto’s

Terwijl het weer op de markt nog droog en warm was, was dat niet het geval voor ons jaarlijkse optreden op Sint-Kruis kermis. We startten de optocht vol goede moed, maar eens we in de buurt van de rommelmarkt kwamen, begon het te druppelen en dat druppelen nam enkel toe. Gelukkig wezen onze begeleiders ons naar een botsautokraam dat net om de hoek stond. Alle muzikanten begaven zich onder het dak van de attractie en we besloten om in deze ongewone slagorde nog enkele liedjes te spelen, en of we de zon in ons hart lieten terwijl het buiten pijpenstelen regende.

Lees verder onder de foto’s

Twee weken later bevonden we ons in de kerk van Koolkerke, terwijl het weer buiten helemaal opklaarde. We waren er allemaal samengekomen om het huwelijk van onze dirigent, Christoph en onze medemuzikante, Liesbeth, te vieren. In een prachtige viering brachten we Arsenal, Morricone’s Melody, My Dream, One Moment in Time (onder leiding van onze vorige dirigent, Hans Delanghe!) en, voor we afsloten met Sam’s Dixie, Nothing’s Gonna Change my Love for You, met Liesbeth en Christoph zelf als verrassingssolisten.

Na de viering konden de muzikanten nog genieten van een aperitiefmoment in de kerk (dank je wel Isabelle en Franky!), terwijl het bruidspaar met hun entourage vertrok naar de volgende afspraak op hun bijzondere dag. Ook onze vrienden van de Speelschaar SFX konden later die dag nog spelen voor het pasgehuwde koppel. Muziek kon op hun dag niet ontbreken en dat deed het zeker niet!