Oktober: Halloween is ‘Ier

In oktober had de harmonie twee grote optredens: het internationale optreden met het Ierse koor van de ‘Tredagh singers’ en de jaarlijkse halloweenoptocht.

Internationaal concert

Op zaterdag 14 oktober ontvingen we in de kapel van Sint-Leo-Hemelsdaele het Ierse koor ‘the Tredagh Singers’ uit de Ierse stad Drogheda, in de buurt van de hoofdstad Dublin. Nadat het koor al eerder in Edinburg, Berlijn en Rome concerteerde, was het nu de beurt aan Brugge. De harmonie en het koor wisselden elkaar af in een gevarieerd programma en brachten ook enkele nummers samen, waaronder Ode an die Freude, Baba Yetu en Hey Jude. Ook de liefhebbers van de Ierse muziek bleven niet op hun honger zitten met Dublin Pictures door de harmonie en enkele Ierse traditionals, kundig gebracht door het koor. Het was een erg leuke avond voor de zangers, de muzikanten en het publiek, zeker met de fijne verbroedering nadien! Het koor kreeg ons jubileumboek mee naar Ierland, met een kleine aantekening van de voorzitter op de eerste pagina:

“Thank you for the music, the songs you’re singing. Thanks for all the joy they’re bringing.”

Citaat in het boek

Wij kregen ook een mooi aandenken voor in ons muzieklokaal, een afbeelding van een historisch gebouw uit Drogheda gecombineerd met de partituur van Ode to Joy.

Lees verder onder de afbeeldingen

Halloweenstoet

Zoals ieder jaar begeleidden we met de harmonie de halloweenstoet in Koolkerke. Naar recente gewoonte, was ook de reuzin Calle Bezems er weer bij. Tientallen joelende kinderen volgden de harmonie en de KSA om snoep te verzamelen langs de route. We konden heel wat mooie halloweenkostuums spotten en de jongste muzikantjes kregen zelfs een paar snoepjes die Donald voor hen verzamelde (dank je wel Donald!). Aan het Fort van Beieren, onze tussenstop, konden de kinderen luisteren naar een verhaal over Calle Bezems en we speelden onderweg voor de reuzin ook nog twee keer haar liedje ‘Calle Bezems’. Nadien konden we nog nagenieten op het Dorpsplein met alle kraampjes (met ook frietjes van de harmonie!).

Lees verder onder de afbeeldingen

Nu kijken we uit naar de Vredesviering in de kerk van Koolkerke op zondagvoormiddag 19 november.

Schreef je je trouwens al in op onze nieuwe nieuwsbrief? Dat kan onderaan op de voorpagina van onze website: https://harmoniekoolkerke.be/