November: Feest en viering van de Vrede

In november waren er drie geslaagde evenementen die Koolkerke deden bruisen: het Ceciliafeest, de Vredesviering en de feestelijke intocht van Sinterklaas.

Het begon met het Ceciliafeest. Op zaterdag 4 november vierden we het traditionele patroonsfeest van de muzikanten in het Reigersnest. Het werd een avond vol plezier met heerlijk eten, karaoke en een eerbetoon aan enkele muzikanten en bestuursleden vanwege hun lange lidmaatschap. Een welgemeende proficiat was zeker op zijn plaats!

Lees verder onder de afbeeldingen

De gevierde muzikanten en bestuursleden

Vredesviering

Haar ontstaan uit de oud-strijdersbond indachtig, was de harmonie ook dit jaar op zondag 19 november van de partij op de herdenkingsviering in de Sint-Niklaaskerk. In een prachtige oecumenische viering met E.H. Carmino Bohez en de Anglicaanse reverend Augustine Nwaekwe werd stil gestaan bij het belang van vrede en de gruwel van oorlog. We brachten, onder andere, Palladio, Hector the Hero (met piper) en Evening Song (met trompetgeschal op het oksaal). Naast de harmonie, brachten ook piper Diederik en schoolkoor de Zangvogels muziek ten gehore. 

Na de viering begeleidde de harmonie de vaderlandslievende vaandeldragers en de andere aanwezigen onder dreigende wolken naar het herdenkingsmonument op het Dorpsplein. Hier brachten we Ten Velde, Highland Cathedral en de Volksliederen ten gehore. Precies toen we de Volksliederen speelden, openden de hemelsluizen zich. Gelukkig waren onze kostuums waterbestendig! Alle beschikbare handdoeken werden prompt ingezet, waardoor alles achteraf keurig kon worden afgedroogd.

Lees verder onder de afbeeldingen

Warm onthaal voor de Sint in Koolkerke

Het afsluitende hoogtepunt was de warme ontvangst van Sinterklaas in Koolkerke. Na een doorweekte zaterdag was menig hart bezorgd. Zou Sinterklaas zich laten afschrikken door het slechte weer? Gelukkig had hij droog weer aangevraagd voor zondag 26 november, waardoor hij kon rekenen op een hartverwarmend welkom van de kinderen uit Koolkerke.

Met een opgewekte harmonie en zijn Pieten aan zijn zijde, reed Sinterklaas in zijn fonkelnieuwe cabrio door de straten. Een menigte kinderen volgde hem enthousiast naar het Reigersnest, waar ze uit volle borst Sinterklaasliedjes zongen bij zijn aankomst.

En de Sint? Hij was duidelijk in zijn nopjes! Zijn reactie zei genoeg: ‘In Koolkerke wonen enkel lieve kinderen!’. Als kers op de taart vertoonde zijn meesterlijke goochelaar Miet een verbluffende show met ballonnen. Een beter slot hadden we ons niet kunnen wensen!