Lenteconcerten 2024: In crescendo

Exact een week geleden speelden wij het tweede van twee volledig uitverkochte Lenteconcerten in de sporthal van Koolkerke, voor de gelegenheid omgetoverd tot een concertzaal. De straten van Koolkerke en omstreken lagen er verlaten bij want 75 muzikanten brachten meer dan 350 toeschouwers in vervoering met prachtige melodieën, puik samenspel, treffende solomomenten en vooral heel veel speelplezier.

Enkele hoogtepunten waren de flitsende Stokkenmars van de drumband (met reflecterende trommelstokken op een verduisterd podium!), het epische en uitdagende Pirates of the Caribbean: At World’s End (met film!) en het enorm aanstekelijke That’s a Plenty (met een voltallige en zelfs uitgebreide trombonesectie als solisten!). Bekende nummers uit films, series en de popmuziek werden afgewisseld met originele harmoniemuziek zodat er zowel voor elk wat wils was. Het was ongetwijfeld het meeste plezier dat je met negen euro kon beleven op die vrijdag- en zaterdagavond!

Lees verder onder de afbeeldingen

Waar zal dat ons nog brengen?

Op zaterdag konden we bovendien, zoals intussen traditie is, een kijkje nemen bij het aanstormende talent dat de harmonie rijk is, met optredens van de klassen samenspel (Funkytown en Chariots of Fire), trommel (muziek van meester John Cools) en notenleer (enkele leuke liedjes). De piepjonge muzikanten (9 tot 14 jaar) deden erg hun best en mochten op het einde van de avond ook nog samen met de harmonie en de drumband het bisnummer Bella Ciao spelen. Ongetwijfeld een onvergetelijke podiumervaring.

Lees verder onder de afbeeldingen

De reacties van het publiek waren erg lovend:

“Vijf sterren van mij!” 

“Misschien wel het beste concert van de harmonie ooit!”

“Wij kwamen voor het eerst naar een harmonie luisteren en we zouden graag opnieuw komen bij het volgende concert!”

De tendens is dat de harmonie de stijgende lijn van de laatste jaren alleen maar lijkt verder te zetten, waar zal dat ons nog brengen?

Lees verder onder de afbeeldingen en de video

Het openingsnummer van de harmonie

Concerten in mei

In mei kan je ons op twee momenten aan het werk zien: op zaterdag 11 mei kan je rond 15.15 u. op de Burg een concert van de Harmonie van Dongen (NL) bijwonen, de harmonie is bij ons te gast en zal ook enkele nummers samen met onze harmonie spelen op het einde van het concert. Daarna worden we allemaal nog op het stadhuis verwacht voor een academische zitting en receptie. We kijken uit naar een waardevolle uitwisseling! 

Op zondag 26 mei marcheert de harmonie iets voor 14.30 u. de Burg op om daarna een concert te geven met een fris openluchtprogramma.