Mei 2024: Na zonneschijn komt regen

In mei had de harmonie de Koninklijke Muziekvereniging Dongen (NL) op bezoek. Verder speelden we een regenachtig concert waarbij we ons niet lieten afschrikken door het natte weer.

Verbroedering met Dongen

Op zaterdag 11 mei verwelkomde Brugge de Koninklijke Muziekvereniging Dongen uit Nederland tijdens hun concertreis in het Hemelvaartweekend. De zon scheen en het publiek genoot van een prachtig concert op de Burg, verzorgd door onze Nederlandse collega’s. De harmonie voegde zich vervolgens bij hen voor enkele gezamenlijke nummers. Na het optreden werden we door het stadsbestuur verwacht op het stadhuis voor een officiële ontvangst met een academische zitting. Tussendoor en achteraf was er ruim de tijd voor verbroedering, zeker toen we samen in De Gilde stoverij met frietjes gingen eten. Met mooie herinneringen aan Brugge vertrokken onze Nederlandse vrienden die avond naar hun verblijf, we kijken ernaar uit om hun stad ook eens te bezoeken!

Lees verder onder de afbeeldingen

Gezelligste concert van het jaar

Terwijl de weergoden ons gunstig gezind waren voor het bezoek van Dongen, waren de voorspellingen op zondag 26 mei van een heel ander kaliber. Ongeruste blikken keken naar de grijze hemel en naar allerlei weerberichten toen we bij onze verzamelplaats aan het Astridpark aankwamen. Enigszins gerustgesteld konden we de Burg opmarcheren zonder dat er een druppel uit de hemel viel. Echter, terwijl de drumband haar optreden aan het begin van het concert voltooide, voelden we toch de eerste spetters vallen. Het was het begin van een regenachtig optreden, maar zolang we muziek kunnen spelen (en een overdekt podium hebben), houdt niets ons tegen!

Terwijl de drumband alle trommels in veiligheid bracht, schaarden de leden van de harmonie zich knus bijeen onder het afdak van het podium. Daar begonnen we met het spelen van “Instant Concert”, als eerbetoon aan onze overleden eredirigent Hans Delanghe, die we nu al een jaar moeten missen. Het stuk was een van zijn favorieten, en terecht, want het weet keer op keer het publiek te bekoren. Na dit eerbetoon brachten we een selectie van vrolijke nummers voor het publiek, dat ondanks de regen en zelfs bliksemschichten toch trouw aanwezig bleef.

Na een prima concert ruimden we ons materiaal op en gingen we, dit keer niet in formatie, naar de Hollandse Vismijn aan de Vismarkt. Onze vaste stek, De Gilde, sloot namelijk de avond voordien voor een lange periode van verbouwingen. Ondanks de regen kon iedereen achteraf tevreden naar huis terugkeren!

Lees verder onder de afbeelding

Regenachtige groetjes vanop de Burg

Volgende optredens

  • Zaterdag 8 juni: optreden Samenspel voor de opening van de zomertentoonstelling in de kerk van Koolkerke (18 uur)
  • Zondag 9 juni: optreden voor het schoolfeest van De Smalle (16 uur)
  • Zaterdag 22 juni: opening van Koolkerke Kermis ( namiddag)
  • Zondag 23 juni: rondgang en concert Koolkerke rommelmarkt en Kermis (voormiddag)
  • Zondag 30 juni: familiedag