Juni 2024: Na regen komt zonneschijn

Deze maand had de harmonie meer geluk met het weer, onze stralende muzikanten werden meer dan eens vergezeld van de stralende zon!

Op zaterdag 8 juni had onze groep samenspel een leuke groepsactiviteit. We speelden gezelschapsspelletjes, zoals Weerwolven en Levensweg (Junior Edition!) en we maakten croque monsieurs. Het was een heel leuke namiddag voor iedereen want we konden elkaar op een leuke manier wat beter leren kennen. Nadat iedereen gegeten had, was er nog tijd voor een optreden in de kerk van Koolkerke. Samen met de Zangvogels, het schoolkoor van VBS De Smalle, openden we er de jaarlijkse zomertentoonstelling. Enkele van de muzikanten van het samenspel zongen ook mee met het koor van hun school!

Lees verder onder de foto

Hannah en Willem, twee van onze jonge muzikanten, na het spel Weerwolven

Schoolfeest

De dag erop, op verkiezingszondag, waren we zelf te gast in de thuishaven van de Zangvogels, De Smalle. We traden er in de stralende zon op op de speelplaats voor het schoolfeest. Dit jaar was het optreden voor het eerst in de namiddag, handig om het stemmen en de muziek te combineren! Een ander voordeel was dat de zon zich van haar beste kant liet zien. Het was een mooi optreden waarop zowel de drumband, de jeugddrumband als de harmonie een aangenaam programma konden brengen. 

We tonen ons graag van onze beste kant op de plaats waar veel van onze muzikanten op school gezeten hebben. Wist je trouwens dat de school nog altijd een belangrijke bron van nieuwe muzikanten is voor de harmonie?

Lees verder onder de foto‘s

Koolkerke Kermis

Twee weken later was er kermis in Koolkerke. Op zaterdag openden we de tentoonstelling over de buurtwinkel van Raph en Henriette, trouwe sponsors en ereleden van onze vereniging. Bovendien nam er na het optreden ook een team van de harmonie deel aan de eerste editie van de strobalenrace in de Arendstraat. Ons team, met Albert, Bart (x2) en Bruno, won er de prijs van ‘Pechvogel’ na een amusante en gekke race.

Lees verder onder de foto’s (foto’s door fotograaf Hannes)

Terwijl het zonnetje op zaterdag nog best schuchter was, schoten de temperaturen pas echt de hoogte in met ons tweede optreden op kermiszondag. Zoals ieder jaar gingen we eerst op stap langs de hele rommelmarkt. Bijzonder was dat we dit jaar ook een grote groep jonge muziekleerlingen meenamen tijdens het marcheren. Ongetwijfeld een leuke ervaring! Na het marcheren kwamen we aan op het dorpsplein, waar we een concert speelden op het podium. Eerst was het de beurt aan onze groep samenspel, dat werd erg gesmaakt door het publiek. Daarna stelde de drumband zich op voor hun optreden, aansluitend speelde de harmonie een zomers programma, stuk voor stuk voltreffers. Het weer was bovendien ideaal om extraveel cocktails te verkopen in ons kraampje op de rommelmarkt!

Sint-Jozef Kermis

Voor de harmonie enkele rustigere vakantieweken tegemoet ging, was er begin juli nog een laatste optreden bij de buren in Sint-Jozef, waar we, naar jaarlijkse gewoonte, de kermis mochten openen met een optocht door de wijken. Met een mooie groep trokken we door de straten voor een aangenaam optreden onder een grijze, maar droge, hemel. We sloten af met Sweet Caroline bij de grote kermistent aan de Grendel en konden na een drankje tevreden terug naar huis.