Maart: aan de slag en op pensioen

In maart stroopten de muzikanten collectief de mouwen op voor de voorbereiding van het Lenteconcert, ze luisterden het pensioen van twee lokale iconen op en zetten hun breinen aan het werk op de tiende editie van de Familiequiz.

Repetitiedag

Ons Lenteconcert, dit jaar op 26 en 27 april, komt snel dichterbij, we zijn dus druk bezig met het verfijnen van de muziek die op het programma staat. Iedere woensdagavond zetten we stappen vooruit, maar op onze jaarlijkse repetitiedag, konden we ons een hele dag toeleggen op het repertoire. We speelden samen, we aten samen en we werkten samen met onze pupitergenoten. Ook de jonge muzikanten van het samenspel kwamen de ‘grote’ harmonie even vervoegen. Het was een heel leerrijke dag, die bovendien afsloot met een bijzonder moment.

Lees verder onder de foto’s

De harmonie ging namelijk nog op pad ter ere van Raf en Henriette, die na 30 maart met pensioen gaan nadat ze meer dan vijftig jaar het winkeltje in de Smallestraat, net om de hoek bij ons repetitielokaal, hebben uitgebaat. We speelden enkele liedjes voor hen, we gaven hen een geschenkje en we mochten genieten van een drankje, aangeboden door wat intussen het bekendste koppel van Koolkerke moet zijn.

We zijn blij dat we deze trouwe sponsors van de harmonie in de bloemetjes hebben kunnen zetten en ook dat we hen voortaan tot onze ereleden zullen mogen rekenen!

Lees verder onder de foto’s

Tiende Familiequiz

Op zaterdag 23 maart konden aandachtige passanten tientallen breinen horen knetteren in het Reigersnest voor de tiende Familiequiz van quizmaster Didier Van Ooteghem. Het werd een knaller van een jubileumeditie, maar van de vele ingeschreven teams, kon er maar één de winnaar zijn. Dat werd uiteindelijk ‘De Canutos’, een team dat ook al in eerdere edities de titel op zijn conto mocht schrijven. Proficiat en geniet van jullie weekendje in de Ardennen!