Terugblik op het einde van 2022

In de laatste twee maanden van het jaar had de harmonie nog enkele mooie optredens in petto.

Midden november was er onze jaarlijkse remembranceviering, de Vredesviering. Met mooie muziek herdachten we de slachtoffers van de wereldoorlogen. Samen met doedelzakspeler Diederik en het schoolkoor ‘De Zangvogels’ van De Smalle en zangeres Celine Claeys onderstreepten we muzikaal de woorden van de voorgangers.

‘Wij willen nooit meer oorlog’

Een van de kinderen, tijdens de viering

Het slotmoment was door de regen binnen in de kerk in plaats van buiten aan het monument, maar dat lieten we niet aan ons hart komen tijdens het brengen van de volksliederen. Achteraf konden de aanwezigen meegenieten van stoverij gemaakt met het Calle-bier en frietjes.

Lees verder onder de afbeeldingen

Sintoptocht en kleine kermis

De zondag voor 6 december, mocht de harmonie ook Sinterklaas verwelkomen. Het was een koude namiddag, maar een vlotte optocht vanuit de Grendel met een pannenkoek en chocomelk achteraf zorgden ervoor dat we daar niet al te veel last van hadden. In de drumband vooraan liepen heel wat nieuwe, jonge muzikanten mee. Een optocht voor de kindervriend was natuurlijk een uitgelezen gelegenheid voor hun debuut! Bij de aankomst in het Reigersnest, waar de harmonie ‘kleine kermis’ hield, hoorden we, tot onze opluchting, dat er in Koolkerke geen stoute kinderen waren geweest in 2022.

Lees verder onder de afbeeldingen

Kerstperiode

De week erop, op 11 december, waren de jonge muzikantjes opnieuw van de partij. Er was namelijk een optreden voor en met hen. De jonge muzikanten speelden met het groepje samenspel en enkele van hun leraren kerstmuziek voor hun ouders. Alles was volledig in de kerstsfeer ingekleed. Hieronder hoor je een uitvoering van Feliz Navidad. Het was een leuke voormiddag en iedereen vond dat het naar meer smaakte.

Lees verder onder de video

Ons laatste optreden van het jaar was de Sterrenstoet in Brugge. Op zaterdag 17 december trotseerde de harmonie de kou om vooraan te stappen in de traditionele stoet in het centrum van de stad. We speelden een aangepast repertoire met enkele leuke kerstliedjes. Zoals andere jaren was het een optreden waarop we moe, maar voldaan konden terugblikken. Ongetwijfeld werden er heel wat centjes ingezameld voor de armen van Brugge.

Lees verder onder de video

We wensen jullie alvast een mooi eindejaar en we zien jullie zeker terug op een van onze optredens volgend jaar! (kijk zeker eens op onze homepage voor de agenda van 2023)