Op pad tijdens de zomer van 2023

Alvorens de harmonie in zomerstop ging, waren er eind juni en begin juli nog enkele optredens waarop de muzikanten het beste van zichzelf konden geven. Eerst was er Koolkerke kermis, op 24 en 25 juni, waar we zowel de opening op zaterdag als het aperitiefconcert op zondag verzorgden. Zondag trad bovendien de hele harmonie, inclusief de groep samenspel, op op het concert, dus iedereen kon zich tonen. Op de jaarlijkse rommelmarkt baatten we ook een kraampje uit met frisse mojito’s, heerlijk!

Lees verder onder de foto’s

De week erop was het de beurt aan de buren, met Sint-Jozef kermis. De buurt zal het geweten hebben, want het feestweekend werd op onze vrolijke tonen ingezet. De dag na de kermis, op 1 juli, hadden we een heel andere opdracht: we deden mee aan de internationale Fedekamtaptoe in Brugge. Het werd een heel bijzonder optreden met een internationaal gezelschap aan uitstekende muziekgroepen (uit Nederland, Engeland en Schotland). We kregen het publiek op de hand met ons voorprogramma, de gezamelijke nummers (met zang van de Koolkerkse Céline Claeys) en ook ons slotnummer bij het afmarcheren, ‘Sweet Caroline’.

Lees verder onder de foto’s

Na onze zomerstop traden we op op de Kattenfeesten in het Brugse Stubbekwartier. Ook daar openden we de festiviteiten. Later datzelfde weekend kwamen we met alle andere Brugse muziekverenigingen samen op de Markt van onze stad voor het driejaarlijkse muziekspektakel van HAFABRugge. Meer dan honderdvijftig muzikanten van Brugse muziekverenigingen bevestigden en versterkten met muziek de vriendschap tussen de orkesten. Zelfs een beetje regen in de voormiddag kon de dag niet verpesten. Een mooi moment voor ons was ‘Friendship’s Hymn’, gedirigeerd door onze Christoph Bonte, als eerbetoon aan onze overleden eredirigent Hans Delanghe.

Lees verder onder de foto’s

Binnenkort

Onze volgende optredens zijn het concert op de Markt van Brugge (10 september, voormiddag), de rondgang op de kermis van Sint-Kruis op 16 september (namiddag) en het optreden met het Ierse koor, de Tredagh Singers, op zaterdag 14 oktober.

Een manier om mee te volgen met het reilen en zeilen van de harmonie en om de mooiste foto’s van onze optredens als eerste te zien, is onze Instagrampagina, die je hier kunt vinden (klik op hier).